Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
SĂRBĂTOAREA TEILOR LA LUNCAVIȚA 2008

SĂRBĂTOAREA TEILOR LA LUNCAVIȚA 2008

EDIȚIA A VII-A, 28 IUNIE 2008


Ca în fiecare an și această ediție a fost reușită! Luncăvițenii și Rachelenii știu să-și petreacă sărbătorile și să-și păstreze tradițiile. Invitați din toate colțurile țării au venit duminică 29 iunie 2008 în Luncavița. Oficialitățile județului Tulcea, d-l Prefect Lucian Simion, d-l Președinte al Consiliului Județean Victor Tarhon, consilieri județeni și primari, au fost oaspeți de seamă.

Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm și în viitor pentru a trăi împreună astfel de momente care afirmă și dau unicitate Comunei Luncavița

Consiliul Local Luncavița

Discursul Primarului Ștefan Ilie către cetățenii Comunei Luncavița în deschiderea Sărbatorii Teilor, ediția a VII-a 2008,STIMAȚI CETĂȚENI AI COMUNEI LUNCAVIȚA,
Stimați cetățeni ai satelor Luncavița și Rachelu, Stimați invitați din localitățile vecine, din toată Dobrogea și din tot restul țării, onorată conducere a județului Tulcea, oameni de presă și televiziune, dragi și iubiți artiși ai României,
Bine ați venit la Sărbătoarea Teilor la Luncavița!

La mulți ani dragi luncăvițeni și racheleni de ziua noastră, ziua teilor pe care noi o sărbătorim în fiecare an și de care suntem atât de mândri! Practic Comuna Luncavița raportată la tradițe deține în tezaurul ei două mari sărbători: A teilor, la sfărșitul lunii iunie, în preajma Sfinților Petru și Pavel și a Moșoaielor, de Sfântul Crăciun, în decembrie. Trebuie să le păstrăm și să le ducem mai departe pentru că ele sunt identitatea noastră, ele ne caracterizează și ne situează pe un loc de frunte între așezările țării! Fără ele, fără Sărbătoarea Teilor și fără Moșoaie, Comuna Luncavița ar înceta să mai existe, ar înceta să mai aibă personalitate și mai ales, viitor!

La mulți ani tuturor celor care astăzi își sărbătoresc și numele, la mulți ani Petrinelor, Petrușilor, Paulelor, la mulți ani lui Pavel și Petrică și celorlați asemenea lor, cu ocazia acestei mari sărbători, a Sfinților Petru și Pavel.
înainte de a începe Sărbătoarea Teilor, vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor Comunei Luncavița care în ambele sate, Luncavița și Rachelu, m-au reales în funcția de Primar al Comunei Luncavița. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă promit că voi munci ca și până acum, numai în interesul comunei nostre! Vă asigur că eu, în această funcție nu am decât un crez: Dezvoltarea și afirmarea Comunei Luncavița și a cetățenilor Comunei Luncavița!

Mai avem mult de muncit împreună, mai sunt foarte multe de rezolvat, de la gaz, canalizare, drumuri și până la asistență medicală permanentă sau un contract de arendă cât mai favorabil proprietarului nu arendașului! Noi suntem luncăvițeni și racheleni și avem nevoie de oameni care să ne apere interesele, care să ne ajute spre dezvoltare, care să ne aducă înapoi de prin toate colțurile lumii! Noi nu avem nevoie de hoți, parșivi, mincinoși sau calici, noi nu credem în zvonuri sau bilețele aruncate de oameni pentru care eu personal nu voi avea nici o umbră de respect toată viața mea! Noi avem nevoie de idei și fapte de care să fim mândri! Și printre toate trebuințele noastre avem nevoie și de tradiție! Avem nevoie de Sărbătoarea Teilor!

“între Dunăre și Mare, pe pământul Dobrogei,
An de an e Sărbătoarea Florilor de Tei!”


Acest mare eveniment este organizat de Primăria Luncavița, insă nu se putea realiza și fără marele sprijin al dumneavoastră, al persoanelor fizice sau juridice care au contribuit prin bani, pește, carne, legume sau miere pentru ca această sărbătoare să poată avea loc. Se cuvine să îi citesc pe toți, iar la sfărșit să-i aplaudăm!:


SPONSORII
SĂRBĂTORII TEILOR LA LUNCAVIȚA
2008


SC RAIPREST SRL MACIN, SC PETPRESTCOM SRL RACHELU, SC NATALIA SRL, SC ALBEMY SRL, SC KATRIN SRL, SC CAZACU ELECTROCAS SRL, AF TOMOANU MARIANA, AF CIORTAN MARIN, SC DRUMUL TEILOR SRL, SC MEMENTO SRL, SC ERMOGEN SRL, SC ANSILVA SRL, SC ANCLAS SRL, SC AMP TORNEA SRL, SC MARNICO SERVICE SRL, SC IONASCU SNC, SC AGROCOM SOIMUL, SC ACVILA MACIN, SC VIITOR CONSTRUCT SRL, SC POPOIL SRL, SC EXTRANS GIP SRL, SC TRANSION AGRO SRL, SC AGROPOPA SRL, SC AGROKIRIAC SRL, SC TRANSIC SRL, SC LUNCA SRL, SC LA AURICA SRL VACARENI, SC EDMUS SRL RACHELU, SC BIANCA MAR RACHELU, PF SILVIU CREȚU, PF PUIA ELENA, PF VIORICA ENE, PF VASEA FLORIAN, PF PARASCHIV ION, PF VASILE BULATA, STOICA STAMATE, STOICA IONEL, MARCEL ANTOHI, DINU SANDEL, GAVRILA SANDU, ANGHELUTA STAN, CONSTANTIN SARAU, STAN COSTEL, IORGA STEFAN, TAMOANU MARIN, STOIAN IORG, MITACHE STEFAN, COSTEL BELIBABA, LICA ANTOHI, ANTOHI SANDICA, SORIN AXENTE, COSTICA CHIRACU, TELETIN VASILE, SORIN GHEORGHITA, MITU SANDEL, FISTOLIU AURICA, CARPOV DANIEL, CIORTAN MARIN, DRĂGAN ION, DRĂGAN VALENTIN, NELU BARDOȘ, SARĂU SĂNDEL, ION ANDONE, TOȚI STUPARII DIN LUNCAVIȚA:Stoian Niculiță, Maricel Alexandru, Gheorghiță Dobre, TOȚI STUPARII DIN TOATE COLȚURILE ȚĂRII CARE SE AFLĂ ANUAL îN FRUMOASA PĂDURE DE TEI A COMUNEI LUNCAVIȚA

Anul acesta, ca și în cei care au trecut, avem artiști care să ne facă sărbătoarea cât mai frumoasă: avem printre noi, marile și inestimabilele valori ale Romăniei de care suntem extrem de onorați!:
-Irina Loghin,
-Ionuț Dolănescu,
-Baladele Deltei Tulcea
-Liviu Guță,
-Mihai Treistariu
-Elena Gheorghe
-Raoul
-Bambi,
-Autentic
-și multe alte surprize!

Petrecerea se va încheia cu un frumos foc de artificii, însă până atunci vă spun încă odată La Mulți Ani Luncavița! Și declar deschisă cea de a șaptea ediție a Sărbătorii Teilor la Luncavița!

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2023
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.93944700 1680416998