Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Natura Zambeste: Finantare pt proiectul

Conştientizare publică şi educație ecologică privind ocrotirea speciilor protejate în PARCUL NAȚIONAL MUNȚII MĂCINULUI

proiect intocmit si realizat de Asociatia Neguvernamentala ”NATURA ZAMBESTE”




In data de 1 octombrie 2008 Asociatia Neguvernamentala ”NATURA ZAMBESTE” cu sediul in Comuna Luncavița a indeplinit criteriile pentru a primi finantare din Fondul pentru mediu prin proiectul ”Conștientizare publică și educație ecologică privind ocrotirea speciilor protejate în PARCUL NAȚIONAL MUNȚII MĂCINULUI”.

Conducerea ONG-ului a decis ca lipsa unei conștiințe generale privind protecția factorilor de mediu în rândul comunităților din jurul Parcului Național Munții Măcinului și necunoașterea elementelor de biodiversitate care trebuie protejate în această arie, conduce la necesitatea implementării unui proiect de conștientizare publică și educație ecologică.

Proiectul intocmit de NATURA ZAMBESTE a fost depus in luna aprilie a acestui an pe ”sesiunea de finantare din Fondul pentru mediu” in care ong-urile sunt eligibile.

Proiectul in valoare totala de 78.300 lei din care contributie proprie 7.830 lei (contract de parteneriat cu Primaria Luncavița prin Hotararea Consiliului Local al Comunei Luncavița) si 3.600 lei de la PNMM este structurat pe o serie de 4 actiuni ce vor fi implementate incepand din luna noiembrie a acestui an pana in luna august 2009.

Aceste actiuni cuprind de la editare de brosuri,bannere,panouri si afise informative pana la o serie de seminarii desfasurate in scolile din jurul PNMM(Școala de Arte și Meserii Simion Leonescu Luncavița ,Școala cu clase I-VIII Văcăreni ,Școala cu clase I-VIII Jijila ,Școala cu clase I-VIII "Gheorghe Banea" Măcin ,Liceul Teoretic "Gheorghe Murgoci" Măcin, Școala de Arte și Meserii Greci ,Școala de Arte și Meserii Cerna, Școala cu clase I-VIII Horia, Școala cu clase I-VIII Hamcearca).Aceste seminarii vor fi sustinute de un Profesor Universitar de specialitate pe probleme de mediu, care va realiza deasemenea si suportul documentar pentru materialele informative(brosuri,spotul documentar) un conferentiar din partea PNMM si un conferentiar din partea Asociatie Natura Zambeste respectand datele din proiect.Aceste actiuni vor fi insotite de realizarea unui spot care va fi prezentat prin proiectie in cadrul seminariilor si emitere pe posturi tv.

Proiectul se va incheia cu actiuni de identificare a speciilor protejate din parc, pe teren, cu ajutorul echipamentelor de specialitate achizitionate (gps, binoclu, laptop, camera foto, camera video), si actiuni de ecologizare in zone des frecventate de turisti la care vor participa copii dion scolile mentionate mai sus.Vor fi deasemenea invitati din partea autoritatilor locale, judetene, reprezentanti mass-media.

Responsabili proiect:
Presedinte Asociatie ILIE MARIAN
Vicepresedinte Asociatie Ing. PETCU COSTEL

Articole aparute in presa


Obiectiv Jurnal de Tulcea

Cand "Natura Zambeste"


Scris de Petru TINCOCA
Joi, 16 Octombrie 2008
Tag it: O organizație neguvernamentală din Luncavița va derula un proiect de educație ecologică
Parteneri: Consiliul Local Luncavița și Parcul Național Munții Măcinului


Asociația "Natura zâmbește" a fost înființată în 2006, atunci când un grup de tineri din Luncavița a decis să protejeze instituțional mediul înconjurător dobrogean.

Sub președinția lui Marian Ilie, organizația non-guvernamentală a desfășurat mai multe acțiuni de ecologizare, în parteneriat cu Școala de Arte și Meserii din Luncavița. în primăvara lui 2007, asociația a depus la Administrația Fondului pentru Mediu un proiect, însă finanțarea a fost ratată din cauza… dosarului incomplet.

Primind eșecul drept în piept, militanții nu au dezarmat. După studii efectuate în toamna aceluiași an, au constatat că acele comunități din vecinătatea Parcului Național Munții Măcinului nu prea au habar cum pot fi protejați factorii de mediu.

Prin urmare, s-au pus pe treabă și au elaborat un nou proiect: "Conștientizare publică și educație ecologică privind ocrotirea speciilor protejate în PARCUL NAȚIONAL MUNȚII MĂCINULUI", de data asta respectând toate condițiile care decurgeau din ghidul de eligibilitate. Satisfacția a fost pe măsură: la data de 1 octombrie a.c., reprezentanții organizației au fost înștiințați că au obținut finanțarea, urmând ca pe 29 octombrie să semneze la București contractul cu Administrația Fondului pentru Mediu, din cadrul Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile.

Valoarea totală a proiectului este de 78.300 de lei, din care contribuția proprie se ridică la 7.830 de lei (contract de parteneriat cu Consiliul Local Luncavița), iar Parcul Național Munții Măcinului va contribui cu 3.600 de lei. Structurat pe o serie de patru acțiuni, proiectul va fi derulat în perioada noiembrie 2008 - august 2009.

Sursa: Obiectiv Jurnal de Tulcea

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2024
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.47293100 1711751951