Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Natura Zambeste: Finantare pt proiectul

Conştientizare publică şi educaţie ecologică privind ocrotirea speciilor protejate în PARCUL NAŢIONAL MUNŢII MĂCINULUI

proiect intocmit si realizat de Asociatia Neguvernamentala ”NATURA ZAMBESTE”
In data de 1 octombrie 2008 Asociatia Neguvernamentala ”NATURA ZAMBESTE” cu sediul in Comuna Luncavița a indeplinit criteriile pentru a primi finantare din Fondul pentru mediu prin proiectul ”Conştientizare publică şi educaţie ecologică privind ocrotirea speciilor protejate în PARCUL NAŢIONAL MUNŢII MĂCINULUI”.

Conducerea ONG-ului a decis ca lipsa unei conştiinţe generale privind protecţia factorilor de mediu în rândul comunităţilor din jurul Parcului Naţional Munţii Măcinului şi necunoaşterea elementelor de biodiversitate care trebuie protejate în această arie, conduce la necesitatea implementării unui proiect de conştientizare publică şi educaţie ecologică.

Proiectul intocmit de NATURA ZAMBESTE a fost depus in luna aprilie a acestui an pe ”sesiunea de finantare din Fondul pentru mediu” in care ong-urile sunt eligibile.

Proiectul in valoare totala de 78.300 lei din care contributie proprie 7.830 lei (contract de parteneriat cu Primaria Luncavita prin Hotararea Consiliului Local al Comunei Luncavita) si 3.600 lei de la PNMM este structurat pe o serie de 4 actiuni ce vor fi implementate incepand din luna noiembrie a acestui an pana in luna august 2009.

Aceste actiuni cuprind de la editare de brosuri,bannere,panouri si afise informative pana la o serie de seminarii desfasurate in scolile din jurul PNMM(Şcoala de Arte şi Meserii Simion Leonescu Luncaviţa ,Şcoala cu clase I-VIII Văcăreni ,Şcoala cu clase I-VIII Jijila ,Şcoala cu clase I-VIII "Gheorghe Banea" Măcin ,Liceul Teoretic "Gheorghe Murgoci" Măcin, Şcoala de Arte şi Meserii Greci ,Şcoala de Arte şi Meserii Cerna, Şcoala cu clase I-VIII Horia, Şcoala cu clase I-VIII Hamcearca).Aceste seminarii vor fi sustinute de un Profesor Universitar de specialitate pe probleme de mediu, care va realiza deasemenea si suportul documentar pentru materialele informative(brosuri,spotul documentar) un conferentiar din partea PNMM si un conferentiar din partea Asociatie Natura Zambeste respectand datele din proiect.Aceste actiuni vor fi insotite de realizarea unui spot care va fi prezentat prin proiectie in cadrul seminariilor si emitere pe posturi tv.

Proiectul se va incheia cu actiuni de identificare a speciilor protejate din parc, pe teren, cu ajutorul echipamentelor de specialitate achizitionate (gps, binoclu, laptop, camera foto, camera video), si actiuni de ecologizare in zone des frecventate de turisti la care vor participa copii dion scolile mentionate mai sus.Vor fi deasemenea invitati din partea autoritatilor locale, judetene, reprezentanti mass-media.

Responsabili proiect:
Presedinte Asociatie ILIE MARIAN
Vicepresedinte Asociatie Ing. PETCU COSTEL

Articole aparute in presa


Obiectiv Jurnal de Tulcea

Cand "Natura Zambeste"


Scris de Petru TINCOCA
Joi, 16 Octombrie 2008
Tag it: O organizaţie neguvernamentală din Luncaviţa va derula un proiect de educaţie ecologică
Parteneri: Consiliul Local Luncaviţa şi Parcul Naţional Munţii Măcinului


Asociaţia "Natura zâmbeşte" a fost înfiinţată în 2006, atunci când un grup de tineri din Luncaviţa a decis să protejeze instituţional mediul înconjurător dobrogean.

Sub preşedinţia lui Marian Ilie, organizaţia non-guvernamentală a desfăşurat mai multe acţiuni de ecologizare, în parteneriat cu Şcoala de Arte şi Meserii din Luncaviţa. În primăvara lui 2007, asociaţia a depus la Administraţia Fondului pentru Mediu un proiect, însă finanţarea a fost ratată din cauza… dosarului incomplet.

Primind eşecul drept în piept, militanţii nu au dezarmat. După studii efectuate în toamna aceluiaşi an, au constatat că acele comunităţi din vecinătatea Parcului Naţional Munţii Măcinului nu prea au habar cum pot fi protejaţi factorii de mediu.

Prin urmare, s-au pus pe treabă şi au elaborat un nou proiect: "Conştientizare publică şi educaţie ecologică privind ocrotirea speciilor protejate în PARCUL NAŢIONAL MUNŢII MĂCINULUI", de data asta respectând toate condiţiile care decurgeau din ghidul de eligibilitate. Satisfacţia a fost pe măsură: la data de 1 octombrie a.c., reprezentanţii organizaţiei au fost înştiinţaţi că au obţinut finanţarea, urmând ca pe 29 octombrie să semneze la Bucureşti contractul cu Administraţia Fondului pentru Mediu, din cadrul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile.

Valoarea totală a proiectului este de 78.300 de lei, din care contribuţia proprie se ridică la 7.830 de lei (contract de parteneriat cu Consiliul Local Luncaviţa), iar Parcul Naţional Munţii Măcinului va contribui cu 3.600 de lei. Structurat pe o serie de patru acţiuni, proiectul va fi derulat în perioada noiembrie 2008 - august 2009.

Sursa: Obiectiv Jurnal de Tulcea

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2021
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.33442300 1632172857