Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Asociația Cultural - Sportivă

Partizanul LuncavițaSediul Comuna Luncavița Judetu Tulcea cod 827120
Asociatie cu scop: sprijinirea activităților sportv-culturale
Data infiintarii septembrie 2008
C.I.F 24427140
Cont : RO23 BTRL 0370 1205 J952 11XX
BANCA TRANSILVANIA Agentia Macin
E-mail : partizanulluncavita@yahoo.com


Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Luncavița prin Consiliul Local si Primarul Comunei Luncavița sprijină în momentul de față un număr de trei asociații neguvernamentale care își au sediul în Comuna Luncavița:

1. Asociația Natura Zâmbește – sprijinirea mediului înconjurător în Dobrogea, înființată în anul 2006 (naturazambeste@comunaluncavita.ro)

2. Asociația Viața Zâmbește – scop umanitar: sprijinirea persoanelor defavorizate, înființată în anul 2008 (viatazambeste@comunaluncavita.ro))

3. Asociația Partizanul Luncavița – sprijinirea activităților sportive și culturale, înființată în anul 2008 (partizanulluncavita@comunaluncavita.ro))

Consiliul Local al Comunei Luncavița sprijină financiar și logistic aceste asociații, fiind interesat în mod deosebit de proiectele pe care acestea le desfășoară pe termen scurt, mediu și lung. Cea mai ”veche” dintre ele, Natura Zâmbește beneficiază de cofinațare în cadrul proiectului ”Conștientizare publică și educație ecologică privind ocrotirea speciilor protejate în PARCUL NAȚIONAL MUNȚII MĂCINULUI”, acțiune sprijinită financiar în proporțir de 90% de Administrația Fondului Pentru Mediu. Celelalte două asociații au ca membru fondator chiar Consiliul Local al Comunei Luncavița, reprezentat de primarul în funcție, care îndeplinește și funcția de președinte și au fost înființate ca urmare a diversității nevoilor pe care le au în primul rând cetățenii Comunei Luncavița din punct de vedere social, cultural sau sportiv.

La începutul acestui an, Consiliul Local intenționează să aloce din bugetul Comunei Luncavița în baza Ordonanței nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare, la fiecare asociație în parte suma de 50000 lei pentru sprijinirea în realizarea de proiecte care să privească dezvoltarea oricăror forme ale infrastructurii, regăsite în nevoile cetățenilor din Comuna Luncavița. Pe lângă acest sprijin financiar, autoritățile administrative pun la dispoziția ONG-urilor spații pentru sedii în cadrul Casei de Cultură Luncavița, mijloace de întreținere, suport tehnic etc.


ASOCIATIA PARTIZANUL LUNCAVITAîn parteneriat cu U.A.T. Comuna Luncavița, am depus proiectul ”Modernizare teren de fotbal în Comuna Luncavița” proiect care a fost declarat eligibil pentru finanțare conform OG.7/2006 privind dezvoltarea infrastructurii si a unor baze sportive in spatiul rural”. în valoare de 120000 lei, modernizarea terenului de fotbal consta în amenajarea spatiului de joc, cu gazon, drenaj, pista de alergare, precum si construirea de vestiare si a unor tribune cu 2000 de locuri.

La sfarsitul anului 2008 am organizat sărbatorile de iarna, prin sustinerea participarii trupei de colindatori Mosoaiele la diferite festivaluri de colinde și prin seara festivă a comunei, de 24 decembrie când odata cu spectacolul traditional al moșoaielor au fost acordate prin hotărâre de consiliu patru titluri de Cetățean de Onoare al Comunei Luncavița și o Diplomă de Recunoștință. Premiații sunt fii ai satului, reale personalități ale Romăniei: Ion Ionașcu și Teoharie Coca Cosma gazetari-jurnaliști; Emilian Bold-profesor universitar de istorie al Univeristații A.I.Cuza din Iași; Ioan Lăcustă- scriitor (post mortem); Petru Brumă-epigramist.

în 2009 vom sprijini atât activitățile sportive căt și cele culturale din comuna Luncavița și bineinteles din Dobrogea.


ȘTEFAN ILIE
PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI PARTIZANUL LUNCAVIȚA
PRIMARUL COMUNEI LUNCAVIȚA

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2023
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.66235700 1701911282