Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
Costică CHIRACU

Costică CHIRACUS-a născut în anul 1955 in comuna Luncavița din judetul Tulcea.
A fost unul dintre cei mai valoroși sportivi ai tării, campion la una dintre cele mai frumoase, grele dar spectaculoase categorii pugilistice: Campionul Romaniei și căstigătorul Centurii de Aur la BOX, categoria SEMIGREA: Costică CHIRACU!

A început boxul competițional, la vârsta de 16 ani la clubul Dunărea Galați, dovedind de la început atitudine, un curaj fantastic și un caracter deosebit ca sportive și mai ales ca om. în 1973, datorită talentului care ieșea în evidență este transferat la Box Club Galați unde în puțin timp se va impune ca un adevărat leader de echipă, fiind motorul întregului colectiv de sportivi, care prindeau curaj când Costică Chiracu boxa alături de ei.

Prin lovituri clare și puternice își domina adversarii în ring, iar succesele au început să apară: va câștiga Centura Moldovei, turneele de primăvară de la Galati, Reșita, Brăila, Concursile Internaționale: Mănușa Litoralului, incepând din 1976 si pana in 1982.

In anul 1979 va castiga cel mai puternic concurs international al Europei din acea vreme, CENTURA DE AUR, învingand pugilisti de mare renume români și străini, precum: Sixto Soria, Andres Aldama, Pedro Cardenas, Leonid Zadarojnii, Turi Șarapov, Costica Dafinoiu, Ioan Ghiorfi, Vasile Stan, Ion Cernat, Valentin Vranceanu, Alec Năstac, Sandu Tarala, Valentin Silaghi și mulți alții.

Datorită performanțelor sale, Costică Chiracu va fi inclus in lotul de box national, participand cu echipa nationala la numeroase intreceri în afara țării. Și aici Costică Chiracu a făcut performanță impunandu-se in foarte multe meciuri si turnee, precum cel de la Sofia din Bulgaria, la Bitum in Polonia, sau lala Hale in Germania la campionatul European.

A boxat in tara boxului mondial, in Cuba la Hanovra unde a intrat in ring cu campionul olimpic cubanezul Sixto Soria; a facut parte din lotul Romaniei in intrecerea de la Bucuresti cu echipa de box a Statelor Unite ale Americii.

Multiplu campion national cu echipa Club Box Galati, ridica toată sala in picioare atunci cand boxa, spectatorii strigand continuu, Hai Costică!-Hai Luncavița!, căpătând porecla de Terente! Meciurile sale erau de multe ori televizate, iar finalele in care juca erau comentate pe tvr de Cristian Țopescu și alți mari jurnalisti.

A boxat 11 ani si a adunat peste 400 de meciuri, retragandu-se la varsta de 27 de ani, cand in alte tari la acea vreme se facea trecerea la boxul profesionist! A fost unul dintre cei mai valorosi sportive ai Romaniei, Judetului Tulcea si mai ales a facut onoare Comunei Luncavița, devenind un model de conduita sportive pentru tinerii de astazi si de maine.

Este casatorit, are 4 copii, iar in prezent este pensionar locuind in Luncavița, unde in urma construirii Salii de Sport ne va ajuta sa infiintam si un mic club de box in comună.

Iti multumim domnule Chiracu, iti multumesc personal nea Costica, pentru faptul ca noi, luncavitenii, putem oferi copiilor nostri exemple de oameni ca dumneavoastră drept modele pentru viață și viitor!
Sărbătoarea Teilor la Luncavița – 28 iunie 2009
Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2023
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.51449300 1695614624