Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
GIGEL ANDRABULEA

GIGEL ANDRABULEANascut in data de 12 februarie 1969 in comuna Luncavița din judetul Tulcea.
Parcursul sau profesional a fost marcat de foarte multe evenimente si contacte cu multe medii sociale si artistice.

Inca de la varsta de 11 ani a participat la competitii sportive de atletism, incapand cu cele organizate in judetul Tulcea, la care s-a clasat pe locul 12 din 100 de sportivi concurenti, fiind cel mai tanar dintre toti. In timpul liceului, pana la absolvirea acestuia - Liceul Industrial de Marina Giurgiu - a fost membru al Clubului Sportiv Giurgiu in echipa de lupte greco cu care a obtinut titlul de campion judetean lupte greco la categoria 62 kg timp de 4 ani consecutiv si locul trei in competitia nationala, in anul 1986.

Stagiul militar l-a realizat la Buzau, la specialitatea aviatie, unde a participat la evenimentele din 1989.

In domeniul artei a fost implicat inca de foarte tanar in spectacole de dans si teatru cu multe roluri diferite unul fata de celalalt, sub indrumarea dascalilor din Scoala Generala din Luncavița, judetul Tulcea. Pe langa acest inceput, Scoala Populara de Arta Bucuresti, specializarea Regie si Actorie, absolvita in perioada 1991 - 1993 i-a hranit placerea de a juca teatru si l-a directionat catre domeniul artistic, unde are o activitate prodigioasa. Ca activitate in teatru, a inceput cu Teatrul de Papusi "Neghinita" si a continuat cu Teatrul "Masca" din Bucuresti.

Tot in aceasta perioada si-a dezvoltat una din pasiunile sale: cinematografia.

In peste 100 filme a jucat ca actor sau cascador alaturi de actori romani si straini faimosi. Aceste filme sunt atat productii romanesti cat si internationale.

Dintre filmele sale cele mai importante amintim: "Tornada", "Epicenter", "Triunghiul mortii", "Punctul zero", "Barbarosa", "Cave", "Could Mountain", "Second at comand", "Seven second", "Femeia in rosu", etc in colaborare cu urmatorii artisti: Jean Claude Vandamme, Steven Segal, Christopher Lambert, Adrian Paul, Westley Snippes, Sergiu Nicolaescu, Lucian Pintilie, Florin Piersic, Marcel Iures, Stefan Banica Jr., etc. La activitatea cinematografica se adauga nenumarate apartitii Tv si teatru, spoturi si emisiuni publicitare foarte mediatizate.
In prezent detine 3 recorduri mondiale neomologate in domeniul cascadoriei: trecerea prin zidul de sticla (10 geamuri), trecerea prin foc (15 panouri) si cazatura in gol de la mare inaltime (30 de metri).

In perioada 2001 - 2004 a activat ca solist in cadrul trupei de muzica dance "Boombastic".

In anul 2001 absolva Facultatea de Regie Teatru si Film de la Academia de Arte "Luceafarul". Cele doua productii realizate in aceasta perioada ca regizor sunt : "Dusmanii" de D.R.Popescu si "Retragerea" de Gib Mihaescu. Ca regizor de film, a realizat "Harababura batalionului disciplinar", un film de comedie si reportajul "Oamenii negri", care au participat la Festivalul International de Film DAKINO. In aceasta perioada a fost membru al Fundatiei Tinerilor Cineasti la sectiunea Creatie cu peste 15 scenarii de film scrise.

In prezent este student in anul 3 la Facultatea de Drept, Universitatea "Dimitrie Cantemir" si lucreaza la doua productii cinematografice: "Casa de sticla" - productie SUA si "Ho-ho-ho" - comedie romaneasca, respectiv colaborator al emisiunii "Acces direct".

Desfasoara o sustinuta activitate pentru promovarea si protectia ocupatiei de cascador la nivel national si international ca presedinte al Asociatiei Cascadorilor Profesionisti din Romania.

Promoveaza un proiect legislativ privind reglementarea statutului de artist liber - profesionist, alaturi de Federatia Artistilor Interpreti din Romania..

Ca paiuni ii plac muzica, expeditiile istorice, sporturile acvatice si extreme. Apreciaza medicina naturista si isi doreste ca valorile cultural-istorice sa fie transmise noilor generatii pentru a asigura continuitatea traditiilor.

Iti multumim domnule Gigel ANDRABULEA, pentru faptul ca noi, luncavitenii, putem oferi copiilor nostri exemple de oameni ca dumneavoastră drept modele pentru viață și viitor!

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2024
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.92441000 1719302034