Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
Ionel Moraru

Ionel MoraruGeneral de brigadă ( r ) Ionel Moraru , s-a născut la 6 februarie 1942, în comuna Luncavița, județul Tulcea. După parcurgerea Școlii generale din comună, a urmat cursurile Liceului „ Vasile Alecsandri “din Galați, ulterior revenind în localitatea natală și în comuna Văcăreni , pentru doi ani de zile , în calitate de învățător și professor suplinitor.

în 1961 pleacă să-și satisfacă stagiul militar, fiind încorporat în Grupul de Pompieri al județului Bacău, unitate care avea să-i schimbe destinul, detrminându-l să îndrăgească haina militară și meseria de pompier. Selecționat de către comandanți în anul 1962 susține examenul de admitere la Școala Militară de Ofițeri Activi “ N. Bălcescu “, din Sibiu, arma Pompieri, fiind declarat admis.

După absolvirea școlii, în perioada 1966-1971, lucrează în funcție de comandant pluton și locțiitor comandant companie , la Grupul de Pompieri al județului Constanța dând dovadă de profesionalism și bărbăție în bătălia cu flăcările , pentru salvarea vieților și valorilor materiale.

Ca urmare a rezultatelor deosebite obținute în muncă, a calităților morale și intelectuale , este recomandat și urmează Cursul de comandanți de batalioane, iar în perioada 1972-1974 în urma susținerii examenului de admitere parcurge cursurile Academiei de înalte Studii Militare , Facultatea de Arme înrudite, Tancuri și Auto.

Detașându-se prin rezultatele obținute la învățătură, este promovat în funcția de ofițer specialist la Comandamentul Trupelor de Pompieri, și apoi de șef al Baroului Mobilizare și Evidență în Brigada de Pompieri a Capitalei.

în anul 1985 a fost mutat în Direcția Organizare , Mobilizare și Operații șef al Serviciului 2 Mobilizare și în 1994 locțiitor al șefului direcției.

Pe tot parcursul carierei militare de peste 36 ani , domnul general de brigadă Ionel Moraru a urcat treaptă cu treaptă , de la cea mai mică funcție , de oștean al țării până la cea de locțiitor șef direcție.

în anul 1966 a fost înaintat la gradul de locotenent și în 1990 – colonel. A fost decorat cu medaliile și ordinul MERITUL MILTAR – clasele I – III.

Prin Decretul Prezidențial nr. 575 din 03.11.1997 a fost înaintat la gradul de general de brigadă , iar cu data de 01.12.1997 a fost trecut în rezervă și pensionat cu data de 01.01.1998.

După pensionare , între ani 1998 – 2001 a lucrat la Secretariatul Camerei Deputaților, Direcția pentru Ordine și Pază ca șef de serviciu, iar între 2001 – 2003 în calitate de colaborator extern la Curtea Constituțională.

La obținerea rezultatelor prezentate, a fost ajutat de soția sa Moraru Ana ( născută Ciorâță tot în Luncavița ) o învățătoare destoinică, împreuna având doi băieți: Moraru Cătălin care este ofițer de pompieri și absolvent al Facultății de sociologie și psihologie, continuând astfel tradiția familiei și al II-lea Moraru Lucian, ofițer SRI, absolvent al Academiei de Studii Economice.

Iti multumim domnule general Ionel Moraru, pentru faptul ca noi, luncavitenii, putem oferi copiilor nostri exemple de oameni ca dumneavoastră drept modele pentru viață și viitor!


Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2024
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.58794200 1719305510