Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Descentralizarea SanatatiiPRIMARUL ILIE STEFAN PUNE "REALITATEA" IN FATA CETATENILOR CU PRIVIRE LA DESCENTRALIZAREA SISTEMULUI MEDICAL


Descentralizarea sanatatii reprezinta unul din cei mai important pași pe care Romania trebuia sa-i realizaze imediat dupa 1989. Mentinerea voita a oligarhiei sanitare, consolidarea unui colegiu al medicilor care decide asupra greselilor medicilor si i-a masuri partinitoare aproape de fiecare data, a facut ca dupa 20 de ani de la revolutie sa nu fim siguri pe sanatatea noastra. Mizeria, indiferenta si spaga sunt criteriile de baza in toate spitalele de stat din Romania, lacate inchise peste cabinete, medici care vin din An in Paste la munca, bani ceruti asiguratilor pentru simple hartii, sunt realitatile din dispensarele umane ale comunelor! Pana nu descentralizam, asa cum acest principiu guverneaza de foarte multi ani statele civilizate, nu vom reusi niciodata sa scapam de neprofesionalismul, coruptia, malpraxisul, sau ignoranta ce caracterizeaza majoritatea medicilor unei Romanii din secolul al XXI-lea!

Ca primar si membru al Asociatiei Comunelor din Romania lupt pentru acest principiu si particip activ in cele doua comisii de descentralizare ale Guvernului Romaniei pentru sanatate si invatamant, insa sunt dezamagit, deoarece oligarhii au o forta extraordinara de a se mentine inca in sistemele existente, drept pentru care foarte greu se va schimba ceva. Am 31 de ani, sunt primar la al doilea mandat si lupt pentru descentralizare! Este singura forma de organizare administrativa care, testata, a dus la dezvoltarea serviciilor, instituțiilor si implicit a cetatenilor!

Luptati alaturi de mine si vom reusi, deoarece ”prin unire se realizeaza fapte mari” asa cum Democrit a spus in urma cu peste 2000 de ani si care este moto-ul Asociatiei Comunelor din Romania!”

Stefan ILIE
Primarul Comunei Luncavița
Judetul Tulcea
luncavita stefan ilie pune realitatea in fata cetatenilor cu privire la descentralizarea sistemului medical
Anunt important!


Comuna Luncavița dorește reînființarea serviciului de asistență medicală permanentă! Comuna cu aproximativ 5000 de locuitori cere calitate în serviciul medical! Cere program de 8 ore pe zi medicilor de familie și nu de la 11 sau câteodată deloc, cere vizite obligatorii ale medicilor cel putin odată pe trimestru la domiciliul cetățeanului care nu vizitează dispensarul! Cere respectarea principiilor lui Hipocrat, pentru ca din banii noștri medicul de familie trăiește. Cere ca noi, cei care plătim, să fim și cei care îl conducem și nu el să ne impună programul! Comuna Luncavița va reuși îndeplinirea acestei condiții primare de civilizație, chiar si prin scoaterea la concesiune a dispensarului uman, chiar si prin concurenta medicala, daca va fi cazul!

Vom acorda dispensarul uman acelui medic (medici) care va asigura și serviciul medical de permanenta. Ii asiguram urmatoarele: in 4 saptamani, 85% din cetateni vor face cerere de inscriere, dispensar modern, reparat, cu apartament si bucatarie, chiria de 1 leu/luna permanent (cu conditia de intretinere a spatiului), plata curentului electric lunar - a apei - a canalizarii (3 ani de zile), lemne pentru foc (3 ani de zile) si alte facilitati. Cerem serviciu non-stop, iar medicul cel putin 7 ore pe zi, intre 08.00-15.00!
Vă așteptăm la Primăria Comunei Luncavița


Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2024
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.37513900 1708636832