Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
120 DE ANI DE ȘCOALĂ LA LUNCAVIȚA

120 DE ANI DE ȘCOALĂ LA LUNCAVIȚA

1890-2010


Sărbătorirea Școlii Luncavița și a cadrelor didactice a fost un eveniment deosebit, emoționant, și care va fi adus aminte generațiilor, care vor veni după noi. Vom continua în următorii ani cu astfel de aprecieri, a muncii dascălilor noștri, cu astfel de întruniri, care ne limpezesc frunțile de griji și ne trezesc mari și sincere emoții. Aduc mulțumiri tuturor participanților, d-lui Victor TARHON, Președintele Consiliului Județean Tulcea, d-lui Vasile GUDU, Prefectul Județului Tulcea, d-lui Doru Căpriță, Inspector General al ISJ Tulcea, și în special d-nei Ana ARCUȘ, Directorul Școlii de Arte și Meserii Simion LEONESCU, pentru excelenta organizare. Pentru detalii, vă rog să accesați link-ul de mai jos, pentru a citi părerea obiectivă a ziariștilor: https://www.obiectivtulcea.ro
Vă mulțumesc,
Ștefan ILIE
Primarul Comunei Luncavița


Marți, 2 februarie 2010, Școala de Arte și Meserii ”Simion Leonescu”, a Comunei Luncavița, sărbătorește 120 de ani de existență continuă conform documentelor de atestare cele mai vechi, descoperite până la această dată. 120 de ani de istorie în învățământul luncăvițean, concretizați prin zeci de generații de elevi care au învățat pașii educației în comuna noastră. 120 de ani de schimbări politice, de împroprietăriri, de exproprieri, de pace, de războaie, de bucurii și de lacrimi, 120 de ani de vieți care au slujit școala indiferent de frământările țării sau de trăirile personale. 120 de ani!

Istoria școlii luncăvițene se confundă cu istoria cadrelor didactice, a dascălilor întemeietori, a educatorilor, a învățătorilor, a profesorilor, a oamenilor, care s-au dăruit și se dăruiesc educației. De la primul director al școlii, Simion LEONESCU și până astăzi școala s-a evidențiat continuu între instituțiile în domeniu ale județului și ale țării, obținând rezultate bune și foarte bune, remarcându-se atât prin valoarea cadrelor didactice, dar mai ales prin valoarea muncii lor, a roadelor lor, al elevilor.

La 120 de ani de școală luncăvițeană Consiuliul Local al Comunei Luncavița și Primarul Comunei Luncavița - Ștefan ILIE, acordă distincția ”DIPLOMĂ DE RECUNOȘTINȚĂ” tuturor cadrelor didactice care, prin activitatea desfășurată, au dovedit un exemplu demn de urmat pentru generații întregi de elevi ai comunei noastre și, totodată, un motiv de mândrie pentru fiecare dintre noi. Și pentru că ziua școlii noastre este în luna februarie, de Sfântul și Dreptul Simeon, la acest moment semnificativ, la aniversarea celor 120 de ani de existență, am ales acordarea diplomelor dascălilor noștri dragi, în prezența autorităților locale și județene. Vor fi prezenți d-l Victor TARHON, Președintele Consiliului Județean Tulcea, d-l Vasile Gudu, Prefectul Județului Tulcea, d-l Doru CĂPRIȚĂ, Inspectorul General al I.Ș.J.Tulcea, directori de școli, primari, consilieri județeni și locali, oameni de presă și bineînțeles localnici.

Dupa ceremonie vor fi discursuri, amintiri, filme de vizionat, expozitie de fotografii cu profesorii scolii si bineinteles muzica si bucatarie luncaviteană.

Se acordă ”DIPLOMĂ DE RECUNOȘTINȚĂ” POST-MORTEM, pentru merite deosebite în activitatea didactică desfășurată în Comuna Luncavița, următoarelor cadre didactice: Elena ANDREESCU, Eliza BULGARU, Erminia DUMITRAȘCU, Alexandrina CONSTANTINESCU, Anghelina LEONESCU, Antonina LĂCUSTĂ, Lidia MOCANU, Dumitra FĂGĂRAȘ, Gheorghe BULGARU, Petru BULGARU, Vasile CONSTANTINESCU, Simion LEONESCU, Constantin LEONESCU, Dumitru LĂCUSTĂ, Ioan LĂCUSTĂ, Nicolae TEODORESCU, Ioan IORGA, Gheorghe FELEA, Costică BABUȘCĂ.

Se acordă ”DIPLOMĂ DE RECUNOȘTINȚĂ”, pentru merite deosebite în activitatea didactică desfășurată în Comuna Luncavița, următoarelor cadre didactice: Neagu ENI, Aneta ENI, Constantin ZAMFIR, Ștefana ZAMFIR, Nicolae ALBU, Rădița ALBU, Elena CHIVU, Ioana TEODORESCU, Elena GRIGORE, Nicolae NIHIFOR, Irina NICHIFOR, Zina IORGA, Florica IORGA, Iuliana SBUGHEA, Marcela LUPOAIE, Elena GHEORGHEVICI, Anastasia DIMITRIU, Antoneta BUTNARU, Gabriela FELEA, Anișoara LEONESCU, Milița IONAȘCU, Tudor ENĂCHIOIU, Dragoș VIȚELARU, Stănuța STANCIU, Tănase STANCIU, Ana ARCUȘ, Constantin DASCĂLU, Genica DUMANOVSCHI, Angelică GHERGHIȘAN, Violeta GHERGHIȘAN, Ion GîTAN, Aurel IORGA, Mariana POPA, Elena PRUTEANU, Sanda RACHELEANU, Spirache SBUGHEA, Gheorghe TRANDAFIR, Paraschița VRĂJITORU, Vasilica ONCEANU, Geluța CRISTEA, Doina ADĂMIȚĂ, Dumitra GHIOC, Tudorița MALCEA, Tanța DAMIAN

La Mulți Ani Școlii de Arte și Meserii ”Simion Leonescu” din Luncavița! La Mulți Ani tuturor cadrelor didactice care iubesc instituția noastră! La Mulți Ani la 120 de ani!

Ștefan ILIE
PRIMARUL COMUNEI LUNCAVIȚA

Ana ARCUȘ
DIRECTORUL ȘCOLII DE ARTE ȘI MESERII ”Simion LEONESCU”Obiectivul de Tulcea
Mare sărbătoare mare la Luncavița. Școala de Arte și Meserii "Simion Leonescu", la 120 de ani de activitate

Marți, 2 februarie 2010, Școala de Arte și Meserii "Simion Leonescu", din comuna Luncavița sărbătorește 120 de ani de existență continuă, conform documentelor de atestare descoperite până la această dată
.Articol complet in Obiectivul de Tulcea

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2022
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.39035900 1652859199