Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Organizatii in comuna

LUNCAVIȚA E … ȚARA LUI ANDREI!”Lansarea proiectului ”Sistem de salubrizare și gestionare a deșeurilor în Rezervația Naturală Valea Fagilor” din Comuna Luncavița, a fost un real succes.

La eveniment am avut onoarea să participe d-l Vasile GUDU - Prefectul Județului Tulcea, d-l Nicolae CHICHI - Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, d-l Ion BARA - Senator PD-L, d-l Viorel ROȘCA - Directorul P.N.M.M., d-l Marian ILIE – Președintele Asociației Natura Zâmbește, d-l Ion ACCELEANU – Primarul Comunei Hamcearca, d-l Nicolae TOPOLEANU – Viceprimarul Orașului Măcin, d-l Constantin COCA - Directorul Adjunct al Școlii de Arte și Meserii Simion Leonescu din Luncavița reprezentanți ai A.P.M. Tulcea, ai Comisariatului Gărzii Naționale de Mediu Tulcea, ai cotidianelor Delta, Acum și Obiectiv, Radio Argus, SC Blue Telecom (TV Konisat), profesori, elevi, cetățeni etc.

Pe lângă amplasarea containerelor și a pubelelor s-a desfășurat un concurs de ecologizare a zonei, elevii claselor a VII-a din Luncavița și Rachelu, reușind să colecteze peste 700 de kg de plastic, hârtie și alte deșeuri, primind premii constând în diplome, tricouri, șepci, mape, etc, oferite de Natura Zâmbește și Primăria Comunei Luncavița.

Mulțumim SC Petrom SA !
Putem concluziona că acum, Valea Fagilor este … Țara lui Andrei!

Ștefan ILIE
Primarul Comunei Luncavița
Județul Tulcea
www.comunaluncavita.roASOCIAȚIA NATURA ZÂMBEȘTE
Nr. 272/22.04.2010

PRIMARIA COMUNEI LUNCAVIȚA - TULCEA
Nr.2394/22.04.2010COMUNICAT DE PRESĂ
Cu ocazia lansării proiectului:


”Sistem de salubrizare și gestionare a deșeurilor în rezervația naturală Valea Fagilor”
Asociația Natura Zâmbește, și Comuna Luncavița, organizează vineri 30.04.2010, cu începere de la ora 10.30, la Centrul de Informare Cetățuia – Valea Fagilor din Parcul Național Munții Măcinului, lansarea oficială a proiectului ”Sistem de salubrizare și gestionare a deșeurilor în rezervația naturală Valea Fagilor”. Petrom sustine implementarea proiectului cu suma de 5.000 de euro (20.529,34 LEI), în urma competiției de proiecte de pe platforma Țara-lui-Andrei.ro, un program de responsabilitate sociala al companiei care sustine initiativele societatii civile si ale cetatenilor in folosul comunitatilor locale.

Proiectul, va fi implementat de Natura Zâmbește, în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Luncavița, și presupune realizarea următoarelor acțiuni și obiective:

1. salubrizarea și gestionarea selectivă a deșeurilor în rezervația naturală și de interes public Valea Fagilor din cadrul Parcului Național Munții Măcinului. Ecologizarea zonei și asigurarea în permanență a unui mediu curat reprezintă interesul general al acestui proiect.

2. achizitia a 22 de containere de 1100 litri, din plastic, de culoare verde, cu orificii pentru hârtie, peturi, și deșeuri menajere și a 24 de europubele de 240 litri, din plastic, de culoare verde.

3. înființarea unui serviciu public de salubrizare special pentru această zonă, administrat de instituția parteneră COMUNA LUNCAVIȚA, consiliat de Asociația Natura Zâmbește și de Parcul Național Munții Măcinului

4. informarea și conștientizarea în permanență a turiștilor asupra posibilității colectării deșeurilor în zonă, participarea efectivă a acestora la salubrizarea mediului

5. conștientizarea importanței păstrării unui mediu natural curat în rândul populației locale, mijloc de dezvoltare economica al acestora prin fluxul de turiști tot mai mare, atras de frumusețea și curățenia zonei.

6. implicarea elevilor Școlii de Arte și Meserii Simion Leonescu din Luncavița în activitatea de ecologizare permanentă a zonei.


Programul acțiunii de vineri, 30 aprilie 2010 este următorul:
- 10.30 -11.00 - primirea invitaților, dineu oficial oferit de Primăria Comunei Luncavița

- 11.00.-12.30 – concurs de ecologizare a zonei, cu participarea a trei echipaje formate din elevii claselor a VII –a, A, B și C din cadrul Școlii de Arte și Meserii ”Simion Leonescu” din Luncavița. Elevii vor fi însoțiți de profesorii diriginți și arbitrați de un juriu constituit ad-hoc din reprezentanții finanțatorului, organizatorilor și invitaților

- Vor fi acordate premii constând în diplome, broșuri, pliante și pixuri, oferite de Natura Zâmbește și Comuna Luncavița

- 12.30-13.00 – amplasarea containerelor și a pubelelor achiziționate prin proiect în locurile de campare din Valea Fagilor

- 13.00 – 13.30 cuvinte de încheiere din partea participanților.La eveniment vor participa oficialități ale Județului Tulcea, reprezentanți ai organizatorilor competiției, S.C. PETROM S.A., P.N.M.M., A.R.B.D.D., A.P.M. Tulcea, COMISARIATUL GĂRZII NAȚIONALE DE MEDIU Tulcea, alte instituții în domeniu, autoritățile locale, directorii, cadrele didactice și elevii Școlii de Arte și Meserii Simion Leonescu Luncavița, reprezentanți mass-media si cetățeni ai Comunei Luncavița.


Marian ILIE
PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI ”NATURA ZÂMBEȘTE”

Ștefan ILIE
PRIMARUL COMUNEI LUNCAVIȚA,
JUDEȚUL TULCEA
ACCESUL LA CENTRUL DE INFORMARE CETĂȚUIA SE FACE PRIN LOCALITATEA LUNCAVIȚA, PE DRUMUL JUDEȚEAN 222A
(PRIN FAȚA CLĂDIRII PRIMĂRIEI)

Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră la tel/fax: 0240/541201, interior 16, sau la mobil: 0744506822


Descărcati pagina din editorialul Delta, Luni 4 ianuarie 2010.
Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2022
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.49934000 1660729873