Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
INVITAȚIE LA ZIUA EROILOR – ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 13 MAI 2010
Cultura si traditii

INVITAȚIE LA ZIUA EROILOR – ÎNĂLȚAREA DOMNULUI 13 MAI 2010Stimați cetățeni și prieteni ai Comunei Luncavița,

îmi revine deosebita onoare de a vă invita joi, 13 mai, 2010, începând cu orele 10.30, în fața Monumentului Eroilor din Luncavița, la sărbătorirea Zilei Eroilor Neamului, în ziua Sfântă a înălțării Domnului Iisus Hristos. Vă invit la un moment special pentru comuna noastră, Ziua Eroilor înscriindu-se în tradițiile principale ale cetățenilor din cele două localități, Luncavița și Rachelu.

Cu această ocazie, în urma Hotărârii nr. 1/29.01.2010 privind aprobarea investițiilor Comunei Luncavița pentru anul 2010, s-a realizat proiectul ”Renovare a Monumentului Eroilor Comunei Luncavița” acțiune finalizată parțial și care va fi inaugurată și dezvelită în Ziua înălțării și a Eroilor Neamului.

Proiectul presupune acțiuni de renovare și modernizare, placări cu granit, reconstituirea Stemei României interbelice distrusă de regimul comunist, amplasarea Stemei Comunei Luncavița, construirea a două obeliscuri de o parte și de alta a monumentului, unde vor fi trecuți toți cetățenii comunei care au luptat in al doilea război mondial, precum și în misiunile moderne NATO sau ONU. De asemenea se vor reconstitui plăcile originale privind realizarea monumentului așa cum erau ele în 1920.

Ziua Eroilor Neamului în Luncavița va fi marcată de activități comemorative, cântece și poezii ale elevilor Școlii de Arte și Meserii ”Simion Leonescu”, depuneri de flori, de pomenirea eroilor căzuți pe front, slujba preoților comunei, discursuri ale autorităților publice etc.

De asemenea va fi sfințită Troița ”înălțarea Domnului” , realizată în parteneriat de Comuna Luncavița, care a pus la dispoziție materialele de construire și de un grup de localnici ( Bercu LAZĂR, Marian CHIRACU, Dumitrel STAN), care au participat cu mâna de lucru.” Aceștia vor primi ”Diploma de Merit pentru păstrarea și promovarea tradițiilor Comunei Luncavița

Vă invităm să participați alături de noi la această extraordinară sărbătoare și să trăiți emoții speciale, care se nasc numai în Ziua Eroilor!


Ștefan ILIE
Primarul Comunei Luncavița


VĂ INVITĂM SĂ URMĂRIȚI CÂTEVA IMAGINI DE LA
”ZIUA EROILOR NEAMULUI îN COMUNA LUNCAVIȚA 2009”

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2022
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.55634900 1660709402