Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Viata sociala
17 august 2010

INUNDAȚII LA LUNCAVIȚA DUPĂ 6 ANICOMITETUL LOCAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ AL COMUNEI LUNCAVIȚA


Nr. 5015 din 18.08.2010

CĂTRE
INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚULUI TULCEA
Apel către toate persoanele fizice sau juridice interesate să ajute
Primăria Comunei Luncavița pentru repararea drumurilor,
străzilor și ale celorlalte pagube publice!


Vă aducem la cunoștință că în ziua de 17 august 2010, începând cu orele 15.30, timp de patru ore, până la orele 19.30, a plouat torențial în teritoriul administrativ al Comunei Luncavița. în urma cantității foarte mari de apă care s-a adunat după versanți pe cursurile de apă, s-a format viitură care a intrat în intravilanul localității Luncavița și s-au înregistrat importante pagube materiale:

- Un număr de 15 gospodării au fost inundate, fiind afectate grădinile și anexele pentru animale. Nu au fost afectate locuințe umane.

- Au fost distruse din cauza viiturii un număr de 5 poduri și podețe de pe cursul pârâului Sorniac, însemnând o pagubă de aproximativ 100.000 lei

- A fost afectată grav investiția Comunei Luncavița ”Modernizare teren de fotbal în localitatea Luncavița” derulată prin OG nr. 7/2006 privind programul de dezvoltare a infrastructurii și a unor baze sportive în mediul rural, astfel:

o întreaga bază sportivă a fost acoperită de viitură, apa intrând în clădirea aflată în construcție și destinată cabinelor vestiar, în suprafață de 120 mp. A fost afectată tencuiala și fundația, fiind necesare lucrări de reparație urgente.

o întreaga suprafață de joc a fost afectată

o Numeroase materiale de construcție au fost distruse: 12 tone ciment, 2000 kg adezivi pentru gresie șu faianță, 40 bucăți calorifere, 100 tone nisip și alte materiale de construcție, un televizor, un frigider, un aragaz, saltele și alte bunuri consumabile.

o Menționăm că întreaga bază sportivă a fost încredințată pe durata execuției, constructorului SC BV ULIA SRL, care este principalul păgubit, COMUNA LUNCAVIȚA nu a achitat până acum contravaloarea lucrărilor aferente contractului (datorită nerespectării de către Guvernul României a îndatoririlor față de Comuna Luncavița conform OG nr.7/2006), iar paguba este de aproximativ 100.000 lei.

- 20 km de drumuri stradale au fost grav avariate, apa lăsând în urmă șanțuri adânci, făcându-le impracticabile și obstrucționând accesul cetățenilor către gospodării, însemnând o pagubă de 100.000 lei

- A fost afectat grav Drumul Județean 222A, Luncavița – Nifon, în zona Cetățuia-Tobolea, dar și pe alte zone între Luncavița și Valea Fagilor.

- Total pagube provocate de ploile din 17 august 2010 = 300.000 lei

Vă mai informăm că întreg Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Comunei Luncavița a fost mobilizat încă din timpul ploii torențiale și a acționat pentru evitarea și diminuarea pagubelor, mai ales a celor umane, sau a locuințelor.

Vă rugăm totodată să analizați posibilitatea de a ne sprijini în recuperarea pagubelor, în sensul primirii unor materiale de construcții care să ne ajute la reparații, și care ne sunt extrem de necesare.

Vă mulțumesc,
Ștefan ILIE
Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Comunei Luncavița
Primarul Comunei Luncavița
Județul Tulcea


Șef Serviciu SVSU Luncavița
Maricel NECULIȚĂ
td>


Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2022
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.31520300 1660200405