Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

SĂRBĂTOAREA BOBOTEZEI 2012Sărbătorile de iarnă ale Comunei Luncavița, sărbătorile Moșoaielor, au luat sfârșit prin Bobotează și întrecerea tradițională a cailor. Au fost foarte mulți oameni, din Luncavița, Rachelu, dar și din alte localități, care au auzit despre tradițiile noastre și care au fost dornici să le urmărească.

S-au înscris la concurs 25 de participanți cu caii lor, sau ai prietenilor lor, cu 9 mai mulți decât în 2011. Au fost 5 curse care și-au desemnat 5 câștigători. Astfel, în marea finală a Bobotezei la Luncavița anului 2012, au participat: Iulian CIORTAN (câștigătorul anului 2011) cu iapa RITA, Ion PUIA (Măruleț), cu calul SORIN, Vasile BURTEA cu ROMI, Ionuț BURTEA cu PINTEA ȘI Cătălin ANUȚE cu CERCEL. A câștigat Ionuț BURTEA (zis CEAUȘESCU) și a devenit primul erou al tradiției anului 2012 din Luncavița.

Toți participanții au primit grâu, proumb, orz, lucernă, loliu, în cantități considerabile oferite de oameni care au binevoit să contribuie la păstrarea tradiției în Luncavița! Le mulțumim următorilor: Răzvan BĂDOIU, Victor CHIRIAC, Stelian NĂSTASE, Liviu PRECUP, Nicolae GRIGORE, Vasile TĂMOANU, Petrica CHELARU, Nicolae BURGHELEA, Ion PARASCHIV, Paulică PETCU, Viorel POPA, Costel STAN, Costică COCA, Silviu CREȚU, Săndel DINU, Petrică MUNTEANU, Carpov DANIEL, Costică STANCIU, Traian GRIGORE, precum și tuturor celorlalți care ne-au ajutat.
Vă mulțumesc dragi prieteni că prețuim tradiția și că o promovăm împreună! Fără voi, fără efortul vostru, ea ar dispărea, ori un sat fără tradiție este și el pe cale de dispariție!

VĂ DORESC UN AN CÂT MAI BUN, SĂ FIM CU TOȚII SĂNĂTOȘI, MAI BUNI ȘI MAI NOROCOȘI îN 2012. VĂ INVIT SĂ PROMOVAȚI îN ORICE PRILEJ COMUNA LUNCAVIȚA ȘI SĂ NU UITAȚI CĂ TRADIȚIA ESTE PARTE A SUFLETULUI NOSTRU!

Cu prietenie,
Stefan ILIE
Primarul Comunei Luncavița
Judetul Tulcea

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2023
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.13264900 1696174145