Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
iLikeIT: A inceput aglomeratia pentru plata impozitelor. Cine are noroc le poate achita si online
Ghiseul.ro Stirile ProTv iLike It comuna Luncavita plata taxe si impozite online

iLikeIT: A inceput aglomeratia pentru plata impozitelor. Cine are noroc le poate achita si online

Astazi la Stirile ProTv, COMUNA LUNCAVITA a fost dată ca exemplu pentru plata impozitelor on-line și pentru activitatea site-ului www.comunaluncavita.ro


Prima zi lucratoare din luna ianuarie i-a scos pe cei aflati in concediu, dar si pe pensionari, la traditionalele imbulzeli de inceput de an. Ca sa profite de reducerea de 10%, mii de romani s-au asezat la cozi interminabile sa-si plateasca impozitele.Desigur, taxele se pot plati si online, dar, la noi, majoritatea primariilor par anchilozate in epoca hartiei. Impozitele pe locuinte, masini si terenuri sunt taxele de care romanii au vrut sa scape chiar din prima zi lucratoare a anului. In doar 3 ore de la deschiderea ghiseelor, 400 de bucuresteni ai sectorului 4 si-au achitat deja darile catre stat.

Campioni pe ramura sunt desigur pensiunarii. Au sau nu au ce manca, ei nu pot sa inchida ochii daca se stiu datori. Prin urmare, pana la imbulzeala si reprosuri n-a fost mult.

Cu toate acestea, reducerea de 10% pentru plata integrala a impozitelor este valabila pana la 31 martie. Asta inseamna ca in Bucuresti, unde sunt cele mai mari taxe, pentru un apartament de 50 mp impozitul anual este cu 12 lei mai mic. Iar pentru o casa la curte, economisiti aproape 60 de lei daca platiti darile din timp.

Unele primarii ofera posibilitatea platii impozitelor on line sau la automate. Exista si romani care stiu ca drumul pana la taxe si impozite nu merita bataia de cap. George Buhnici i-a intrebat pe cei de pe Facebook daca au apelat la plata online. Si a gasit si romani fericiti. Sunt norocosii care locuiesc in orase ca Alba Iulia, Brasov, Cluj, Suceava, Timisoara, Tulcea, Zalau sau in sectoarele 2 si 6 din Capitala.

Dar Romania are vreo 3000 de primarii, adica 2685 de comune plus 263 de orase, dintre care 82 sunt municipii. In 2012, numai o mana dintre ele ofera cetatenilor solutii electronice de plata. Un exemplu negativ este site-ul primariei sectorului 5. E la fel de rau in alte sute de localitati.


<... 03.48 ... > Ghiseul .ro - o platforma absolut gratuita, in care pot intra toate primariile si pot face viata mai usoara cetatenilor care pot intra sa isi faca platile de taxe si impozile online. Haideti sa vedem cat de simplu e. As vrea spre exemplu sa vad, o astfel de solutie implementata si la mine in orasul meu natal la Codlea, unde siteul primariei arata destul de bine, adr nu e decat informativ si trebuie sa te duci la primarie ca sa iti platesti taxele si impozitele. Aici undeva ar fi putut sa apara un link catre locul unde poti sa platesti, cum au facut cei spre exemplu cei din comuna Luncavița de Tulcea, pe care vreau sa ii felicit, au un site foarte simpatic, si undeva aici in coltul din stanga jos au adaugat un link catre Ghiseul.ro Ei, in momentul in care dai click pe linkul acesta sau deschizi pur si simplu Ghiseul.ro pagina ti se deschide pagina aceaasta de plata. <...>


Mai grav este ca mii de primarii se uita de doi ani pasive la un instrument gratuit oferit de Stat prin Ministerul Comunicatiilor. Este vorba despre ghiseul.ro. Sunt cateva primarii care s-au inscris gratuit si ofera acest serviciu, dar sunt putine. O mentiune speciala pentru comuna Luncavița din Tulcea. Singura deocamdata.

Majoritatea municipiilor folosesc sisteme paralele de plata a taxelor si impozitelor pe internet, dar sunt greoaie ori se blocheaza. Altele pregatesc licitatii si cheltuiesc zeci ori sute de mii de euro din bugete, ca sa cumpere tot felul de programe pentru plata online a darilor. Stirileprotv.ro va incurajeaza sa le cereti sa adere la sistemul public, oferit gratuit de stat.

Sursa: Stirile ProTV - iLike It
04 Ianuarie 2012

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2024
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.01694700 1718577315