Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
Aurelian ENI

Aurelian ENIComisarul şef Aurelian ENI s-a născut pe 19 aprilie 1961, în localitatea Luncaviţa, judeţul Tulcea, fiind unul din cei doi copii ai familiei de profesori, Neagu şi Anica Eni. S-a căsătorit cu doamna ing. Aneta ENI, inspector agricol în cadrul Primăriei Comunei Luncavița și au împreună o fată, care la rândul ei a îmbrățișat cariera militară.

A traversat o carieră militară de excepție, urmând studiile militare la Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Grăniceri din Sibiu, pe care a absolvit-o în anul 1986. În anul 1998 a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, iar în anul 2002 a obţinut titlul de master în managementul calităţii organizaţiilor din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi.

Cariera de ofiţer şi-a început-oîn 1986, prima funcţie fiind de comandant al Pichetului de grăniceri Cardon, iar de-a lungul anilor ce au urmat a îndeplinit pe succesiv funcţiile de ofiţer operativ, locţiitor al comandantului de companie şi de detaşament, consilier juridic, ofiţer de cercetare penală, iar începând cu anul 2002 şi până în momentul când Dumnezeu l-a chemat la El, a îndeplinit funcţia de adjunct şef al Sectorului poliţiei de Frontieră ISACCEA.

Pentru întreaga activitate desfăşurată în funcţiile deţinute s-a bucurat de o deosebită apreciere din partea şefilor ierarhici. De-a lungul carierei a urcat treptele ierarhiei militare până la gradul de maior, apoi cel al ierarhiei profesionale, până la cel de comisar şef de poliţie, calificativele sale anuale fiind fără excepţie de “FOARTE BUN”.

De asemenea, pentru activitatea depusă de-a lungul anilor, a fost recompensat cu semnele onorifice “ÎN SERVICIUL PATRIEI” clasa a II-a şi “ÎN SERVICIUL PATRIEI” clasa I.

A colaborat continuu cu autoritățile locale din comuna natală Luncavița, participând la o multitudine de manifestații culturale, sociale sau sportive. Grație muncii domnului comisar Aurelian ENI, fostul Pichet de Greniceri din Comuna Luncavița, a trecut, după dezafectare, în patrimoniul comunei, în anul 2007. Prin acest ajutor al domnului comisar ENI, Comuna Luncavița a fost scutită de importante sume de bani cu ocazia fiecărei investiții realizate, deoarece în această clădirea s-au organizat de-a lungul timpului toate organizările de șantier.

A murit în data de 21 noiembrie, în urma unui atac cerebral. În ziua de 24 noiembrie, Consiliul Local al Comunei Luncavița i-a oferit post-mortem titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE AL COMUNEI LUNCAVIȚA, „pentru marele merit de a reprezenta în tot parcursul vieții sale un model demn de urmat și de admirat pentru cetățenii Comunei Luncavița și pentru generațiile viitoare, pentru implicarea în rezolvarea problemelor administrative și sociale din Comuna Luncavița; pentru sprijinul permanent acordat dezvoltării infrastructurii sportive; pentru munca depusă la proiectul de transfer al clădirii Pichet Grăniceri în patrimoniul public al comunei Luncavița; pentru toate celelalte proiecte desfășurate în parteneriat; pentru cariera militară de excepție!”

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2021
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.43700200 1632541483