Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
Elevii comunei Luncavița în Portugalia 2012
Elevii comunei Luncavița în Portugalia 2012

Elevii comunei Luncavița în Portugalia 2012



ELEVII COMUNEI îN PORTUGALIA 2012
Un grup de 15 elevi ai Grupului Școlar „Simion Leonescu", din Luncavița, petrec, în perioada 19 martie - 8 aprilie, trei sãptãmâni în Portugalia, ca urmare a obținerii unei finanțãri de 47.199 Euro în cadrul programului european Leonardo Da Vinci.

Proiectul „Practicã sã înveți, învațã sã practici o agriculturã europeanã" are ca obiectiv principal deplasarea unui grup de liceeni din clasa a X-a și a XI-a, domeniul agricol, calificarea tehnician în agroturism, însoțiți de douã cadre didactice, în Portugalia, d-ra Bristena ARCUȘ și d-l Trandafir GHEORGHE într-un stagiu de pregãtire practicã pentru dezvoltarea competențelor cheie de tipul tranziției de la școalã la locul de muncã și lucrul în echipã, precum și pentru formarea abilitãților practice specifice culturii florilor în spații acoperite.

Bugetul prevãzut pentru acoperirea cheltuielilor cu organizarea mobilitãții, pregãtirea pedagogicã, lingvisticã și culturalã, subzistența și transportul este de 47.199 euro. Selecția elevilor ce sunt implicați în derularea activitãților specifice proiectului s-a desfãșurat în conformitate cu procedurile prevãzute prin proiect și au avut în vedere crearea oportunităților de pregãtire în specialitate pentru elevii care dovedesc cã dețin competențe anterioare de vorbit în limba englezã și care și-au însușit cunoștințele de specialitate în anii anteriori de studiu.

De implementarea proiectului se ocupă d-na Director Ana ARCUȘ a Grupului Școlar Simion Leonescu Luncavița.

în prima săptămână participă alături de elevi și de cele două cadre didactice și Primarul Comunei Luncavița, d-l Ștefan ILIE, atât în calitate de autoritate locală cât și în cea de profesor al școlii luncăvițene.

Elevii sunt împărțiți în două grupe și fac practică efectivă în sere de flori care aparțin unor societăți care colaborează în parteneriat cu școala din Montijo (Lisabona) din Portugalia. De asemenea, în această perioadă ei participă la cursuri de limbă portugheză, la ore de informatică, precum și la programe culturale și turistice de vizitare a principalelor obiective din capitala statului lusitan.

Cei 15 elevi ai Grupului Școlar Simion Leonescu Luncavița sunt: Simona-Petronela BURADA, Nina CîRJAN, Mariana DOBRE, Geanina–Alina DUMITRACHE, Tincuța HANDREA, Alina–Mariana GRAUR, Gianina PETCU, Ioana PUIA, Roxana-Mihaela VENTURA, Alexandru-Ștefăniță DUCA, Valentin-Cosmin HANGANU, Gheorghiță GRIGORIU, Vasile NECULAI, Viorel STAN, Petrică ANDRABULEA
Succes elevilor Comunei Luncavița! Felicitări doamnei director Ana ARCUȘ, cadrelor didactice și tuturor celor implicați în implementarea acestui proiect!

Ștefan ILIE
Profesor de Istorie al Grupului Școlar Simion Leonescu Luncavița
Primarul Comunei Luncavița

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2023
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.13576700 1685902169