Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Proiecte în turism și agroturismCa urmare a promovării activităților de turism în comuna Luncavița, rezultatele au început să apară. Mai multe proiecte particulare precum și unul public au obținut recent finanțare europeană în cadrul măsurii 313, subcomponentele A și C, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală. Valoarea totală a acestora depășește 1.100.000 EURO!

Astfel, efortul concretizat în ultimii ani al mai multor factori de decizie, coroborat cu dorința și ambiția locuitorilor, începe să fie răsplătit. Autoritățile locale din comuna Luncavița și mai ales beneficiarii au ajuns însă aici prin activități diverse și deloc ușoare:
• înființarea unor ong-uri locale, de mediu („Natura Zâmbește”), cultural-sportive („Partizanul Luncavița”), social-umanitare („Viața Zâmbește”). Acestea au depus proiecte pentru promovarea valorilor culturale, tradiționale, sociale, sportive, turistice, de mediu, etc, și au deschis și netezit drumul investitorilor și investițiilor și al altor realizări importante;
• Transformarea Școlii de Arte și Meserii Luncavița în Liceul Tehnologic „Simion Leonescu” Luncavița, cu principal profil de specializare în „tehnician în agroturism”, pentru pregătirea și formarea profesională a tinerilor în acest domeniu de care comuna, dar mai ales județul Tulcea are intensă nevoie;
• Specializarea continuă a angajaților din aparatul de specialitate al Primarului Comunei Luncavița pentru depunerea de proiecte, care a condus la dezvoltarea extraordinară a Punctului de Acces Public la Internet, principalul liant al determinării în rândul cetățenilor a impulsului spre realizarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Aici, în ultimii ani, persoanele fizice sau juridice au beneficiat de cursuri de pregătire, începând de la deslușirea „tainelor IT” și până la învățarea pașilor pentru proiectarea unei idei de afaceri. Zeci de apicultori, agricultori, fermieri, oameni de afaceri, ong-uri, autorități, școli, biserici din comună sau din localitățile apropiate au reușit, începând de la „construirea” primei „căsuțe poștale electronice” și până la execuția propriu-zisă a proiectelor, să înțeleagă rolul important al colaborărilor și parteneriatelor și au realizat „prin unire fapte mari” așa cum Democrit spunea cu mii de ani în urmă!

Concret, pe lângă pensiunea aflată deja în construcție, cu o valoare de peste 400.000 EURO, care a obținut finanțare în cadrul aceluiași program, dar în sesiunea din 2011, de curând alte cinci proiecte de agroturism vor beneficia de fonduri nerambursabile, în teritoriul administrativ al comunei Luncavița, zona Cetățuia-Valea Fagilor:
• Pensiunea agroturistică „SILVA” – 116.532 EURO
• Pensiunea agroturistică „VALEA FAGILOR” – 107.748 EURO
• Pensiunea agroturistică „LUNCAVIȚA” – 115.465 EURO
• Pensiunea agroturistică „PARFUMUL TEILOR” – 115.757 EURO
• Pensiunea agroturistică „POIANA BABA IOANA” – 117.643 EURO

Un succes deosebit de important al autorităților publice locale ale Comunei Luncavița este obținerea finanțării pentru proiectul „înființarea centrului local de informare turistică și marketingul serviciilor legate de turismul rural în comuna Luncavița, județul Tulcea” în valoare de 152.364 EURO, care presupune în primul rând construirea și dotarea unei clădiri unde se vor promova tradițiile, meșteșugurile, frumusețile zonei, pentru dezvoltarea activităților de turism și agroturism ale cetățenilor!

Felicit colectivitatea locală din Comuna Luncavița și în mod special colegii din cadrul primăriei și liceului, precum și tuturor celor care ne-au sprijinit și încurajat în tot acest timp!

Nu știu încă destul de clar dacă eu mi-am descoperit „sensul vieții”. Nu știu ce se va întâmpla în viitor, însă astăzi, declar ferm că „sunt fericit și mă simt bine”!

Ștefan ILIE
PRIMARUL COMUNEI LUNCAVIȚA
Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2023
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.08372400 1695433550