Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Ziua Mondială a Mediului 5 Iunie 2015

Sapte miliarde de vise. o singura planeta. Consuma cu grija!


APM Tulcea sărbătorește ZIUA MONDIALA A MEDIULUI

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Tulcea celebrează in periada 2-5 iunie, Ziua Mondială a Mediului, principalul eveniment ecologic de informare publică și de acțiune pentru mediu, pentru a încuraja și a conștientiza populația privind necesitatea protejării mediului.pentru generatiile viitoare, de gestionarea responsabilă a resurselor naturale ale planete.

Sarbatorita in fiecare an in data de 5 iunie, Ziua Internațională a Protecției Mediului reprezinta una din principalele modalitati prin care Natiunile Unite stimuleaza pe plan global constientizarea oamenilor in privinta problemelor de mediu si intareste actiunile politice in acest domeniu. Ziua Internationala a Mediului a fost stabilita de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru marcarea deschiderii Conferinței „Ecologia Umana” de la Stockholm în 1972.

Tema aleasă pentru celebrarea Zilei Mediului în anul 2015 “Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with care.” ("Sapte miliarde de visuri. O planeta. Consuma cu grija." )
In acest an se concentrează asupra modului în care bunăstarea umanității, a mediului și a economiilor depinde în ultimă instanță de gestionarea responsabilă a resurselor naturale ale planetei. Dovada este că oamenii consuma mult mai mult decât ceea ce resursele naturale ale planetei poate oferi în mod durabil.

In acest an in activitatile organizate de catre APM Tulcea in cadrul actiunii cu tema “Ziua Mondiala a Mediului”, sunt implicati elevii Colegiului “Brad Segal”, Scoala Gimnaziala Nifon Balasescu, Scoala Gimnaziala Ion Luca Caragiale si Scoala Gimnaziala Catoloi.

Sarbatorirea Zilei Mondiale a Mediului ne ofera, in fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au actiunile noastre asupra mediului, dar si masurile pe care trebuie sa le intreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepasarea si inconstienta au distrus. De asemenea, reprezinta un binevenit semnal si un indemn de a actiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lasa nealterat generatiilor viitoare.

Sărbătoriți Ziua Mondiala a Mediului 5 iunie !

In Fiecare An. Peste tot. Toată lumea.
Protejazi natura!

Director Executiv
Adriana-Sanda POPESCU

Sapte miliarde de vise. o singura planeta. Consuma cu grija!

Puteti vizualiza aici Comunicatul oficial care anunta evenimentul.Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2023
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.40840900 1701428596