Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
CENTRUL COMUNITAR MEDICO-SOCIAL LUNCAVIȚA
Sănătate

CENTRUL COMUNITAR MEDICO-SOCIAL LUNCAVIȚA



La data de 15 martie 2016 s-a semnat Contractul de finanțare dintre UAT Comuna Luncavița, Ministerul Sănătății și Organismul Intermediar Elvețian, în vederea realizării proiectului „ înființarea Centrului Comunitar Medico - Social Luncavița”, în valoare totală de 308.491,06 CHF (franci elvețieni), adică 1.258.612,67 LEI. (85% este finanțare elvețiană, 15% finanțare de la Ministerul Sănătății, iar Comuna Luncavița va contribui cu suma de 54.186,66 CHF, adică 221.076,15 LEI)

în perioada următoare, pornind de la clădirea fostului sediu al CAP Luncavița, aflată în patrimoniul comunei și care va fi reparată, vom încerca rezolvarea unei părți importante din problemele Comunei Luncavița ce țin de segmentul medico-social. La nivelul comunității, cu două sate componente Luncavița și Rachelu și cătunul Cetățuia, se înregistrează un număr foarte mare de persoane neasigurate medical, persoane vârstnice și persoane cu dizabilități, care alcătuiesc grupul țintă al proiectului. Aceștia creează problemele medico-sociale rămânând în afara protecției sociale, fapt ce duce la accentuarea problemelor lor, acutizarea patologiilor, sau chiar pierderi de vieți omenești, cu efecte grave asupra sistemului social și medical.
Problemele grupului țintă sunt date de: singurătate și abandon familial, lipsa veniturilor, neîngrijire adecvată și recuperare postraumatică, lipsă de acces, izolare și marginalizare socială, calamități naturale frecvente.

Proiectul își propune înființarea unui Centru comunitar medico-social care să ofere servicii integrate de bază populației cu scopul îmbunătățirii stării de sănătate și oferirea de alternative către o viață activă și înființarea unui punct de asistență medico-socială în Rachelu. Centrul comunitar medico-social nou înființat va fi locul în care cetățenii vor putea fi consultați cu aparatură medicală, se va prepara și oferi hrana persoanelor ce necesită acest fel de sprijin, locul unde se vor desfășura activități recreaționale și de recuperare de bază neuro-motorie. Vizitele periodice la domiciliul persoanelor, supravegherea stării de sănătate a acestora, va constitui principala componentă a acestui important proiect.

Dorim sprijinul cetățenilor în implementarea lui, convinși fiind că vom reuși să îmbunătățim condițiile de viață ale persoanelor în vârstă și ale celor cu probleme medicale!
Ștefan ILIE

Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2024
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.04426800 1711640769