Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Parteneriat cu Ucraina si Rep.Moldova
CATRE
PREFECTURA JUDETULUI TULCEA


In urma adresei dumneavoastra nr.366 din 24.01.2005 privind intretinerea si extinderea relatiilor cu Ucraina si Republica Moldova, va transmitem intentia Consiliului Local Luncavița de a colabora sau de a se infrati cu unitati administrative din Ucraina si Republica Moldova deoarece viitoarele relatii administrative vor fi benefice pentru com. Luncavița .

In acest sens va facem cunoscut faptul ca localitatea noastra doreste o colaborare cu alte unitati administrative pe toate planurile: cultural-educativ,economic, social, agrement, sportive sau alte activitati stiintifice, pentru care argumenteaza:


1.cultural-educativ. Datorita pozitiei geografice, aflata intre Muntii Macinului si Lunca Dunarii, suprafata com. Luncavița a fost locuita inca din preisorie (paleolitic), inregistrandu-se o continuitate umana pana in zilele noastre. Astfel pe teritoriul com. Luncavița functioneaza un santier arheologic apartinand epocii neolitice, cultura Gumelnita, in colaborare cu Muzeul de Istorie Tulcea si cu o misiune franceza din regiunea Aveyron-Franta.

Dispunem de asemenea de un mic muzeu in incinta scolii, precum si de alte numeroase obiective istorice ( cetatuia Milan, sistemul de aductiune al apei vechi din perioada romana, etc)

Com. Luncavița dispune de un bogat tezaur folcloric, de numeroase sarbatori ,de traditii originale, care pot face viabila o colaborare cu alte commune din punct de vedere cultural educativ( Sarbatoarea Teilor- 24iunie, Sarbatoare Craciunuilui-Mosoaiele, Sarbatoarea Bobotezii-intreceri de cai, alte numeroase spectacole traditionale, formatii de muzica populara locale, etc)

2.ecomomic. Com. Luncavița doreste sa aiba proiecte de interes comun cu alte unitati administrative care pot rezolva anumite probleme existente.( schimburi comerciale, intalniri intre crescatorii de animale, intre agricultori, reparatii ale caminelor culturale etc)

3.social. Deoarece avem nevoie de o continua activitate in domeniul protectiei copiilor sau a batranilor, consideram ca o infratire administrativa poate aduce progrese in cadrul aparatului social din primarii.

4.agrement. Consiliul local Luncavița considera ca pentru viitor trebuiesc accentuate valorificarea resurselor turistice ale comunei. Aflata la poalelele muntilor Macin, com. Luncavița prezinta ca obiective turistice Parcul National Muntii Macinului, cea mai mare rezervatie de tei din sud-estul Europei, precum si obiective- monumente ale naturii-padurea Valea Fagilor, bujorii dobrogeni, lacul Cerbului etc. Deasemenea vecinatatea fluviului Dunarea permite ca obiectiv turistic balta Rachelu cu numeroase specii de plante sau animale.

5. sportive. Incepand din 2004 s-a reinfiintat echipa de fotbal Partizanul Luncavița, care cu echipe de seniori si juniori participa in campionatul judetean. In acelasi sens dar si din alte sporturi Scoala Luncavița a ifiintat echipe de elevi care participa cu success in cadrul activitatilor competitionale scolare . La toate acestea se adauga echipele de pompieri, micii biciclisti, micii sanitari care reprezinta scoala si comuna in diverse intreceri.

6. Localitatea luncavita este o localitate de frontiera invecinandu-se cu Ucraina.

Considerand de bun augur posibile infratiri cu unitati administrative din Ucraina sau Republica Moldova, Consiliul Local Luncavița va colabora in acest sens cu Prefectura jud. Tulcea,

Va trimitem alaturat si cateva informatii(fotografii) pe C.D. care sa va ajute la demararea actiunilor viitoare.

Cu stima,
Primar Secretar
Prof. Stefan Ilie jur. Maricel Niculita
Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2023
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.46721300 1685361340