Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Tipareste
Meșteri populari din Județul Tulcea: Gabriela Ioniță

Meșteri populari din Județul Tulcea: Gabriela IonițăGabriela Ioniță coase frumoase cămăși tradiționale românești
În vârstă de 39 de ani, Gabriela Ioniță s-a născut la Galați, dar s-a simțit tulceancă încă din copilărie: familia ei provenea din satul tulcean Rachelu, astfel că cele mai multe vacanțe le petrecea la țară, în frumosul sat tulcean.

Aici, pe meleaguri dobrogene, a aflat despre frumusețea produselor realizate manual. Buna din partea mamei a fost cea care i-a insuflat pasiunea pentru realizarea cămășilor tradiționale românești.

„De la bunica am aflat cât de frumos este să coși ii, să croșetezi, să împletești, să țeși“, își amintește cu drag Gabriela.

Mai târziu, când a mai crescut, tatăl ei a luat decizia de a se muta la țară, acolo unde a început să dezvolte această pasiune: după ce îmi termina treburile în gospodărie, se așeza să lucreze și o făcea cu drag, deși avea numai 9 ani.

„Atât de mult îmi place ceea ce fac, încă nici până în ziua de astăzi nu pot să las deoparte această activitate. Sunt căsătorită, am doi copii, am un alt loc de muncă stabil, dar pasiunea de a lucra e aparte. Pentru mine, este relaxare, nu muncă“, spune Gabriela Ioniță.

A participat la foarte multe târguri, atât în România, cât și în străinătate, iar oameni au fost foarte încântați de ceea ce face și apreciază produsele realizate manual.

„Pot spune cu sinceritate că am făcut fericiți zeci de clienți cu lucrările mele, pentru că eu niciodată nu copiez, ci fac întotdeauna produse unicat. Pot să vă asigur că nu o să găsiți niciodată două ii identice lucrate de mine. Sunt foarte mulțumită când văd că oamenii apreciază ceea ce fac și sunt de părere că pasiunea și răbdarea fac minuni“, mai spune Gabriela.


Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2023
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.04186000 1701426039