Comuna Luncavita

Comuna Luncativa

Gata! Vom avea gaze naturale in comuna LuncavitaUAT Luncavita anunță lansarea proiectului cu titlul “Înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale în comuna Luncavita.

In urma unor investitii si finantari considerabile de aproximativ 3.5 milioane de euro, aparatul primarului prin reprezentantul sau, dl Iorga Aurel, a reusit pana la momentul actual sa intreprinda masurile necesare pentru facilitarea existentei gazelor naturale pentru cetatenii comunei Luncavita.

Consilierii locali din Luncaviţa au aprobat inca din decembrie 2022, înfiinţarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale, iar primarul comunei, Aurel Iorga, speră ca în anul 2024 tulcenii din cele două sate ale comunei să fie racordaţi la reţeaua de utilităţi (Luncavita si Rachelu).

Inca din Decembrie 2022, Primarul Aurel Iorga a declarat, pentru AGERPRES, că proiectul privind înfiinţarea reţelei de gaze naturale în comună il incepuse în urmă cu doi ani si acesta si-a exprimat speranţa că proiectul se va finaliza în anul 2024.
"Cred că într-un an şi jumătate vom avea gaze. Avem 1.300 de cereri şi cu siguranţa 1.000 de gospodării se vor racorda. În comună sunt circa 2.100 de gospodării", a mai spus primarul Aurel Iorga.
Sursa: Agerpress

Guvernul României a emis Ordonanța de Urgență privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, prin care proiectele de alimentare și extindere a rețelelor de gaze naturale propuse la finanțare de unitățile administrativ-teritoriale prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) sunt preluate în Programul Naţional de Investiţii (PNI) ”Anghel Saligny”, program care a facilitat finantarea acestui proiect in comuna Luncavita.

Reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din comuna Luncaviţa va avea o lungime totală de circa 34 de kilometri, va acoperi satele Luncaviţa şi Rachelu şi va fi legată de reţeaua care uneşte comuna gălăţeană Şendreni de staţia de distribuţie din oraşul tulcean Isaccea.

Primăria comunei Luncavița din județul Tulcea și firmele Instant Construct Company și Inspet au încheiat un contract a cărui valoare ajunge la 17.120.000 de lei, fără TVA (aproximativ 3,5 milioane de euro).

Obiectul contractului prevede achiziții de servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Înființare rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comuna Luncavița, județul Tulcea”.

Practic in scurt timp se vor demara lucrarile pentru instalarea retelei de distributie a gazelor naturale in comuna Luncavita si imediat dupa furnizarea acestora.


Toate drepturile sunt rezervate Primaria Luncavita © 2024
Realizat de EuroMarket.ro Servicii profesionale web design & seo
Security check 0.26182500 1719300460