Site Oficial Comuna Luncavita judetul Tulcea
Comuna Luncavita
Comuna Luncavita
Despre Luncaviţa
Legislație 
Conducere 
Organizare 
Programe și strategii 
Rapoarte și studii 
1. Prezentarea Comunei 
2. Societatea și cultura 
3. Mediul Instituțional Local 
4. Economia 
5. Analiza SWOT a comunei Luncavița 
6. Strategia de dezvoltare 2012-2016 
7. Strategia de dezvoltare 2014-2020 
8. Luncaviţa in imagini 
Informații de interes public
Solicitare Infomații. Legislație 
Buletinul Informativ Legea 544/2001 
Buget din toate sursele de venit 
Bilanturi contabile 
Achiziții publice 
Formulare tipizate și online 
Transparența decizională și liberul acces la informațiile de interes public
ANAF 
Comunicări către SC UPL SRL 
Impozite și Taxe Locale 
Proiecte în implementare 
Proiecte supuse dezbaterii 
Bugetul Comunei Luncaviţa 
Comunicarea actelor fiscale 
Comunicarea Anunțurilor Publice 
Declarația de aderare la valorile fundamentale 
Dispozitiile primarului 
Organigrama 
Parteneri 
Proiecte realizate 
Servicul de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă 
Stare civilă  
S.P.C.L.E.P. 
Urbanism 
Vânzări terenuri agricole 
Comunitate
Cultura si traditii 
Educatie Europeana 
Invatamant 
Persoane Juridice 
Sănătate 
Sport 
Viata sociala 
Viata spirituala 
Organizatii in comuna 
Cetateni de onoare 
Consiliul Local
Membrii Consiliului Local 
Hotărâri de consiliu
Hotărâri 2004-2008 
Hotărâri 2008-2012 
Hotărâri 2012-2016 
Hotărâri 2017-2020 
Declarații de avere și interese
Declarații aleși locali 
Declarații personal Primărie 
Declarații personal Utilități Publice 
Info utile
Agenția Națională Antodrog 
Linkuri utile 
Turism & imprejurimi 
Evenimente 
Campionii Educației Digitale 
Evenimentele lunii iunie 2014 
Utilităţi Publice Luncaviţa
Anunțuri publice 
Obligațiile Întreprinderii Publice 
Raportări anuale 
Situații financiare 
Orgranigrama SC UPL SRL 
Filiala Judeţeană Tulcea a Asociaţiei Comunelor din România
Adunări generale 
Alegeri ACoR Tulcea 
Cooperare la nivelul ACoR Tulcea 
Cursuri de perfecționare 
Organigrama Filialei Județene 
Statul de Funcţii al Asociației Comunleor din România 
Contact
Informații de contact
Harta Comunei
Harta Site web
Alte informatii
GDPR - Protecția datelor personale


plateste online taxe impozite si amenzi
Achizitionare online Permise de pescuit si Permise de acces in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii
eXTReMe Trackerplateste online taxe impozite si amenziProiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere


Economia Bazata pe Cunoastere
Economia Bazata pe Cunoastere
Primăria Comunei Luncavița prin Centrul P.A.P.I (Punct de Acces Public la Informație) și prin echipa condusă de MARIAN ILIE - managerul R.E.C.L. (Economia Bazată pe Cunoaștere), a câștigat proiectul-concurs ”VALORILE COMUNITĂȚII” , fiind una din cele 10 comune beneficiare la nivel național! Povestea Luncaviței va fi înregistrată pe peliculă și prezentată la TVR1, duminica, în perioada Mai-Iunie. Felicitări d-lui Marian Ilie, suntem mândri de această realizare!
ObiectivTulcea.ro


C Ă T R E
MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI INFORMATIEI
PROIECTUL
„ ECONOMIA BAZATA PE CUNOASTERE”


Stimate Domnule Ministru Zsolt Nagy,
In numele comunitatii pe care o conduc, in calitate de Primar al Comunei Luncavita, va multumesc pentru sansa pe care ne-ati acordat-o de a face parte din proiectul „Economia Bazata pe Cunoastere”
In acest sens, confirm prezenta mea la seminarul organizat de dumneavoastra pe 16 februarie 2007, Revolutia Cunoasterii.

Cu deosebit respect,
Stefan Ilie
Primarul Comunei Luncavita
Comunicat MCSI 07.04.2009 - Concursul „Valorile comunităţii” şi-a desemnat câştigătorii!
10 localităţi din programul Economia Bazată pe Cunoştere (EBC) au dovedit că au cel puţin trei domenii de excelenţă, potențiale motoare de dezvoltare locală. Povestea lor va fi surprinsă pe peliculă și va fi prezentată la televiziune, pentru a reprezenta modele de urmat și de alte localități care își propun să-și elaboreze propriile strategii de dezvoltare locală. Seria de documentare va fi prezentată pe TVR1, duminica, timp de șase săptămâni, în perioada mai - iunie.

“Cunoașterea este drumul firesc spre dezvoltare și bunăstare, fie că vorbim de o comunitate urbană, conectată la informație prin tehnologie si prin atitudinea locuitorilor săi, fie că ne referim la spațiul rural. Proiectul nostru propune unor comunități din mediul rural și mic urban să îmbrățișeze acest tip de abordare și, prin acest concurs, atrage atenția asupra puterii pe care o poate avea comunitatea, atunci când își identifică un obiectiv comun.” a afirmat Gabriel Sandu, ministrul comuncaţiilor şi societăţii informaţionale.

“Anul trecut am încercat sa-i învăţăm pe managerii reţelelor electronice ale comunităţilor EBC să comunice, să identifice oportunităţi şi sa le valorifice în folosul comunităţii lor. Am călătorit în toată ţara şi am văzut că, acolo unde managerii sunt susţinuţi de primari, se întâmplă lucruri pe care simţim nevoia sa le facem cunoscute, pentru că reprezintă modele de urmat. Ştiu că vorbim de lucruri mari în zone atât de îndepărtate, situate, pentru unii dintre noi, undeva la graniţa cu imaginaţia, însă, atunci când găseşti oameni în care poţi investi, ei vor deveni valoroşi pentru comunitatea lor.”a spus Diana Voicu, director al Unităţii de Management al Proiectelor din cadrul MCSI.

Localităţile câştigătoare sunt: Laslea (Sibiu), Luncaviţa (Tulcea), Mărăşeşti (Vrancea), Panaci (Suceava), Saschiz (Mureş), Şimian (Bihor), Suceviţa (Suceava), Viişoara (Cluj), Zimnicea (Teleorman) şi Zlatna (Alba). La concurs au participat 35 de comunităţi din 26 de judeţe.

Domeniile identificate de cele 10 comunităţi sunt dintre cele mai diverse, de la păstrarea tradiţiilor şi a specificului local, dezvoltarea turismului şi proiecte de protecţie a mediului, până la programe educative pentru copii, programe de cooperare transfrontalieră şi înfrăţire între localităţi.

Detalii aici ...Prima competiţie


Zece comunităţi au devenit modele!
În toamna anului 2008, când am lansat concursul “Valorile comunităţii” în cele 255 de comunităţi EBC, ne-am gândit că, aşa cum fiecare se cunoaşte pe sine mai bine decât îl cunoaşte oricine altcineva, tot aşa comunităţile rurale ştiu cel mai bine ce sunt, ce le reprezintă cel mai bine şi ce pot face în propriul lor folos. Aşa încât i-am încurajat pe oameni să descopere (şi să ne împărtăşească) ce valori are comunitatea lor, ce potenţial de dezvoltare are locul în care trăiesc şi să propună idei şi proiecte în care, implicându-se chiar ei, şi-ar putea construi o imagine cu care să se identifice şi care să le aducă beneficii. În fond, am vrut ca oamenii să afle singuri care sunt domeniile în care comunitatea lor evoluează cel mai bine şi unde există premisele atingerii unor rezultate excelente.

Ideea concursului a venit tocmai datorită acumulărilor de până acum ale proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere (EBC): comunităţile au făcut progrese, ştiu acum mai bine, prin accesul pe care îl au la informaţie şi la instruire, prin schimburile pe care le-au iniţiat, să îşi recunoască punctele tari şi să formeze grupuri de iniţiativă. Am observat şi apetenţa acestora de a-şi testa ideile. Am lansat, aşadar, competiţia "Valorile comunităţii" sperând că îi va stimula pe oameni să depună toate eforturile să găsească cele mai bune soluţii pentru comunitatea lor, iar premierea celor mai bune idei îi va încuraja să le pună în aplicare şi le va oferi tuturor celorlalte comunităţi modele pe care să le urmeze.

Motoarele au fost managerii Reţelelor Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL) şi, la finalul concursului, am fost bucuroşi că 35 de comunităţi EBC s-au mobilizat, că propunerile primite propuneau abordări valoroase şi cu real potenţial. Ideile au fost dintre cele mai diverse şi au demonstrat că puteau contura domenii de excelenţă: de la valorificarea potenţialului turistic, tradiţiilor gastronomice, până la idei de valorificare a energiei eoliene şi proiecte care aduc împreună comunităţi din satele româneşti şi satele europene. Am premiat acele comunităţi care au venit cu propuneri care pot aduce bunăstare atât comunităţii ca atare, dar, la fel de bine, pot avea impact pentru dezvoltarea unei întregi zone.

Localităţile câştigătoare au fost: Laslea (Sibiu), Luncaviţa (Tulcea), Mărăşeşti (Vrancea), Panaci (Suceava), Saschiz (Mureş), Şimian (Bihor), Suceviţa (Suceava), Viişoara (Cluj), Zimnicea (Teleorman) şi Zlatna (Alba). La concurs au participat 35 de comunităţi din 26 de judeţe.

Ne dorim ca, pornind aceste idei, să ajute la creionarea unor strategii de dezvoltare locală viabile şi realiste, bazate pe specificul locului şi energia locuitorilor. Şi pentru că rolul concursului a fost acela de a descoperi modele de care toată reţeaua ECB să poată beneficia, Televiziunea Română va realiza, în această primăvară, reportaje în fiecare comunitate câştigătoare şi va difuza materialele în emisiunea “Viaţa satului”.

Pentru organizatori, acest concurs a fost o nouă confirmare a faptului că accesul la cunoaştere ajută localitățile româneşti să-şi cunoască şi să-şi recunoască valorile, şi că proiectul EBC îşi atinge miza cu fiecare iniţiativă nouă a uneia dintre cele 255 de comunităţi
Sursa: Ecomunitate.ro
Publicat la 07 Mai 2007 | 4532 citiri

Galerie Foto Economia Bazata pe Cunoastere


Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
Proiecte realizate

Economia Bazata pe Cunoastere
............
Guvernare transparenta, Deschisa si Participativa


plateste online taxe impozite si amenzi
Harta Comunei Luncavita
Sistemul de Informatii Schengen II 2013

Toate drepturile sunt rezervate de UAT Luncavita © 2007-2020
Termeni de utilizare, Protectia datelor, Confidentialitate, Politica Cookies
Modifică de aici preferințele tale pentru utilizarea Cookie-urilor
Web design | Curs DPO | Kit GDPR